Base description which applies to whole site

ARTIKEL XIX

De Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 17, tweede lid, wordt «Bij een verandering aan het motorrijtuig» vervangen door «Indien een gegeven van het motorrijtuig of de houder van het motorrijtuig afwijkt van de gegevens zoals deze zijn opgenomen in de aangifte, dan wel aanvullende aangifte,».

B

In artikel 33, eerste lid, wordt na «voor een motorrijtuig» ingevoegd «ten onrechte» en vervalt «in verband met een verandering aan het motorrijtuig waardoor de belasting hoger wordt». Voorts vervalt «ter zake van die verandering».

C

Artikel 34, tweede lid, tweede zin, vervalt.

D

Aan artikel 69, tweede lid, wordt een zin toegevoegd, luidende: Indien niet aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan, uitsluitend doordat het bij het handelaarskenteken behorende kentekenbewijs (handelaarskentekenbewijs) niet in het motorrijtuig aanwezig is, wordt de na te heffen belasting berekend over een tijdsduur van drie maanden, waarbij als laatste dag geldt de dag waarvan wordt geconstateerd dat op die dag het handelaarskentekenbewijs niet aanwezig was.

E

Artikel 72, eerste lid, onderdeel m, komt te luiden:

  • m. waarmee tijdens een voor het motorrijtuig geldende schorsing gebruik van de weg wordt gemaakt op de dag waarop dat motorrijtuig aan een ingevolge hoofdstuk V van de Wegenverkeerswet 1994 te verrichten keuring wordt onderworpen; of.

Licence