Base description which applies to whole site

ARTIKEL II

De Wet inkomstenbelasting 2001 wordt met ingang van 1 januari 2025 als volgt gewijzigd:

A

In de in artikel 2.10, eerste lid, opgenomen tabel en de in artikel 2.10a, eerste lid, opgenomen tabel worden de in de laatste kolom van die tabellen als eerste en tweede vermelde percentages verhoogd met 0,08%-punt.

B

Artikel 8.14a wordt als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid wordt als volgt gewijzigd:

a. In onderdeel b wordt «op hetzelfde woonadres als de belastingplichtige staat ingeschreven in de basisregistratie personen, en» vervangen door «tot hetzelfde huishouden als de belastingplichtige behoort; en».

b. De tweede zin wordt vervangen door een zin, luidende:

Indien een kind gedurende het kalenderjaar in de huishoudens van diens beide ouders verblijft (co-ouderschap), wordt het kind voor de toepassing van onderdeel b geacht ten minste zes maanden tot de huishoudens van diens beide ouders te behoren indien hij ten minste 156 dagen van het kalenderjaar in elk van beide huishoudens verblijft.

2. Het vijfde lid komt te luiden:

  • 5. Voor de toepassing van dit artikel wordt met een partner gelijkgesteld:

    • a. degene die uitsluitend vanwege de toepassing van artikel 1.2, vierde lid, onderdeel b, niet als partner wordt aangemerkt;

    • b. degene die ten minste zes maanden op hetzelfde woonadres als de belastingplichtige verblijft en uitsluitend door het ontbreken van een inschrijving op dit woonadres in de basisregistratie personen niet als partner in de zin van artikel 1.2 wordt aangemerkt.

Licence