Base description which applies to whole site

37. Migratie

Op dit artikel is ten opzichte van de tweede suppletoire begroting in 2019 € 10,0 mln. minder uitgegeven dan begroot en is voor een bedrag van € 31,1 mln. minder aan verplichtingen aangegaan. De ontvangsten zijn € 2,5 mln. lager dan begroot bij tweede suppletoire begroting.

Toelichting

Uitgaven

Er is € 10 mln. minder uitgegeven dan begroot. Deze verlaging wordt met name veroorzaakt bij het onderdeel versterken vreemdelingenketen met een onderuitputting van cira € 5,7 mln. Curacao en Aruba hebben nog geen beroep gedaan op deze middelen waardoor in 2019 geen betaling kon plaatsvinden. Verder bestaat het saldo uit diverse kleine mutaties.

Verplichtingen

Op de verplichtingen is € 31,1 mln. minder gerealiseerd omdat de aangegane verplichting voor Nidos met betrekking tot de opdracht 2020 rekening houdt met een lagere bezetting aan alleenstaande minderjarige vreemdelingen dan verwacht. Dit resulteert in een mutatie van € -22,5 mln. Daarnaast is bij het onderdeel DT&V (Dienst Terugkeer en Vertrek) sprake van een onderuitputting van € 3,5 mln. omdat een deel van de kosten wordt toegerekend aan Europese subsidies. Verder bestaat het saldo uit diverse kleine mutaties.

Licence