Base description which applies to whole site

3.1 Artikel 96 Apparaatsuitgaven kerndepartement

Toelichting

Verplichtingen en uitgaven

De gerealiseerde verplichtingen zijn € 0,9 miljoen hoger dan bij Najaarsnota was geraamd en de gerealiseerde uitgaven zijn € 11,3 miljoen lager dan bij Najaarsnota was geraamd. De grootste mutaties betreffen:

  • Personeel. Er is € 3,2 miljoen minder uitgegeven dan verwacht omdat niet alle vacatures konden worden ingevuld. Daarnaast zijn de uitgaven voor opleidingen achtergebleven bij de verwachting.

  • Externe inhuur. Er is € 2,6 miljoen minder uitgegeven. Hiervoor zijn de verklaringen: er zijn minder vacatures ingevuld dan verwacht, de inhuur startte later of werd eerder beëindigd dan waarvan werd uitgegaan.

  • Automatisering. Er is € 6,1 miljoen minder uitgegeven dan verwacht. Dit heeft onder andere te maken met een vertraging in ontwikkelprojecten.

  • Ten slotte is er op de materiële uitgaven, zoals de bijdrage aan SSO's, € 0,4 miljoen meer uitgegeven dan verwacht door een hogere afrekening van ICT.

Ontvangsten

De gerealiseerde ontvangsten zijn € 1 miljoen hoger dan bij Najaarsnota was geraamd. Dit zijn onder andere vergoedingen voor detacheringen.

Licence