Base description which applies to whole site

3.1 Artikel 8 Apparaat kerndepartement

Verplichtingen

Personele uitgaven

Eigen personeel

Op het eigen personeel vallen de verplichtingen hoger uit met € 20,3 mln. Dit wordt met name veroorzaakt door een nieuw meerjarig contract voor de mobiliteitskaart.

Inhuur externen

De onderuitputting van € 5,6 mln. op inhuur externen is veroorzaakt door het bijstellen van verplichtingen uit eerdere jaren en lagere uitgaven dan begroot.

Materiële uitgaven

Overig materieel

De onderuitputting van € 9,3 mln. op overig materieel is veroorzaakt door het bijstellen van verplichtingen en tevens minder uitgaven dan begroot bij de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering, Domeinen Roerende Zaken en de organisatie van het Herstel- en Veerkrachtplan.

Uitgaven

Materiële uitgaven

ICT

De uitgaven op ICT vallen circa € 5 mln. lager uit in verband met onderbesteding en overloop van kosten bij de projecten Informatie op Orde en de herbouw van het Beslagportaal bij Domeinen Roerende Zaken, onderbesteding bij het project digitalisering Schatkistbankieren en door de overloop van facturen naar 2024.

Overig Materieel

Op overig materieel is er sprake van onderuitputting van circa € 4 mln. voornamelijk als gevolg van lagere uitgaven dan begroot door Bureau Schade Afwikkeling, de opschuiving van investeringen (opslag Lithium-ion batterijen en heftrucks) bij Domeinen Roerende Zaken en lagere uitgaven bij de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering.

Licence